CV 'd Oelewappers maakt gebruik van cookies om uw website-ervaring te optimaliseren. De cookies zullen niet langer dan 24 uur op uw systeem worden opgeslagen.

Sinds zaterdagavond mag het Zwols Balletjeshuis zich Prominent 2018 noemen.

 

Het Zwols balletjeshuis is in 1845 opgericht door J. van der Kolk en sindsdien alom bekend vanwege het Zwolse balletje,  een snoepje wat al meer dan 150 jaar bestaat! Inmiddels hebben zij nog meer bekendheid weten te veroveren. Zo staat de Zwolse lekkernij afgebeeld op een postzegelvel tussen de Bossche bol, Drents kniepertje en Amsterdamse ui. Veel toeristen weten het Zwolse balletjeshuis te vinden door de vermelding in de Capitool Gids. Niet alleen de balletjes, maar het huisje op zich zorgt al voor veel bezoeken van toeristen.Voor souvenirs, of voor een echte verzamelaar kun je hier ook terecht. Door de verkoop van deze artikelen wordt Zwolle, als stad goed gepromoot.

 

De uitreiking van deze prijs vond plaats tijdens het jaarlijks Prominentenbal van Carnavalsvereniging d’Oelewappers.

Een gezellig feest in Wijkcentrum De Weijenbelt waar menig Zwolse Carnavalsvereniging acte de presence gaf , en een mooi woord sprak tot  Prins Feike I, en zijn adjudanten Big&Ben.

 

Om 23.11 nam de voorzitter het woord, en mocht hij de prijs uitreiken die Wies en Annelies van het Zwolse balletjeshuis vol trots in ontvangst namen.

 

Zanger Glenn Palm en DJ Rick hebben ervoor gezorgd dat er na de nodige felicitaties nog tot in de kleine uurtjes werd doorgefeest.