CV 'd Oelewappers maakt gebruik van cookies om uw website-ervaring te optimaliseren. De cookies zullen niet langer dan 24 uur op uw systeem worden opgeslagen.

Zaterdagavond, 22 november, was het weer razend druk in de café Vrolijkheid met carnavalsvierders uit Zwolle en verre omstreken. Carnavalsvereniging d’ Oelewappers vierden hun jaarlijkse Prinsenbal. Er werd afscheid genomen van Prins Erik, met zijn Adjudanten Links en Rechts en zijn Hofnar Belletje. De hof residentie barste bijna uit haar voegen van het daverende feestgedruis. Na zijn laatste plichtplegingen, zoals het ontvangen van de bezoekende carnavalsverenigingen, het luisteren naar en houden van toespraken, werd (oud) Prins Erik uit zijn functie ontheven en werd door de Raad van Elf op gepaste wijze heen gestuurd.

Er werd door CV d’ Oelewappers ook weer een oude traditie tot leven geroepen, en dat is het opnieuw tonen en dragen van hun verenigingsvaandel bij officiële gelegenheden. Deze is door één van de oprichters van d’ Oelewappers, Hennie Hoes, officieel aan het bestuur overgedragen.

Ook kon het bezoekende publiek deze avond kennis maken met de nieuwe hof muzikanten van d’ Oelewappers, namelijk (en zo noemen zij zichzelf) het straatorkest de Deurbloazers uut Deaventer.

Om elf over elf was het dan zover, de bekendmaking van de nieuwe Hoogheid der Oelewappers. Gehuld in een zwarte cape met op geborduurde vlinders werd de aanstaande Hoogheid door de Grootvorsten de zaal binnen geleid. Aan ons werd voorgesteld, Prinses WéJé de 51ste Hoogheid van d’ Oelewappers en haar Adjudant, genaamd, Vriendinnetje. In het dagelijks leven luisterend naar de namen Willeke Timmerman en Ankie ter Steege, werden deze dames hartelijk ontvangen door de vele carnavalsvierders.

Beide dames zijn geen onbekenden binnen het Sassendonkse. Al jaren zijn zij gastdames bij CV d’ Oelewappers, maar deze taak zal dit seizoen door anderen ingevuld gaan worden.

Na nog een paar gezellige uurtjes onder leiding van Lieferst Sound en de Deurblaozers  was het feest al weer (te snel) afgelopen.