CV 'd Oelewappers maakt gebruik van cookies om uw website-ervaring te optimaliseren. De cookies zullen niet langer dan 24 uur op uw systeem worden opgeslagen.

Zaterdag 23 november 2013, het is donker en het is koud, ik ben onderweg naar de "Vrolijkheid" voor het prinsenbal van CV d' Oelewappers. Als ik de auto de parkeerplaats opdraai zie ik de eerste gasten al aankomen lopen. En het is pas half acht, dat beloofd wat.

Vanavond gaan wij afscheid nemen van Prins Han de Eerste en zijn Adjudanten Rob en Chris. Als ik de zaal binnenkom staat het trio ietwat gespannen voor zich uit te staren, te wachten op de dingen die komen gaan. Ondertussen stroomt de zaal lekker vol. Ik ben duidelijk niet de enigste die hiervan getuige wil zijn. Als de tijd eindelijk daar is, neemt de Preses van de vereniging de microfoon en begint met de Abdicatie. Alle toeters en bellen, en ook onderscheidingen, worden ingenomen door onze strenge Preses. Uiteindelijk heeft de Raad van Elf de mooie taak om hun de zaal uit te bonjouren. Dit gebeurd op een hele mooie manier, de beide ex Adjudanten in een bootje en de oud Prins erop waterskiën er achteraan. Aju en toedeledokie, we zien ze weer terug in de Raad van Elf en in het Grootvorstendom.

DJ Fernand en onze blaaskapel " That's All" weet de menigte, die zich ondertussen in de zaal heeft verzamelt, met hun muziek op te zwepen en in carnavalsextase te brengen. Om een uurtje of kwart voor elf, worden de Grootvorsten opgeroepen om zich in de kleine zaal van de "Vrolijkheid" te verzamelen. Hier ontvangen zij de aanstaande Hoogheid met gevolg. Het hele spulletje staat er aardig nerveus bij. Logisch, het is niet niks om de 50ste Hoogheid der Oelewappers te worden.
We nemen gezamenlijk een drankje en brengen een toast uit op de Nieuwe en gevolg.

Dan is het eindelijk zover, de Grootvorsten rollen iets over elf het zweethok de zaal in. Ondertussen wordt aan het publiek een pracht van een video gepresenteerd. Om precies elf over elf gaat de deur van het zweethok open, en daar staat zij dan.

Maar nee, dit is niet onze nieuwe Hoogheid, het is één van de nieuwe Adjudanten, genaamd Sigrid, maar haar Adjudanten naam is links. Na wat gemor van de Preses, toont de nieuwe Hoogheid zich aan het publiek. Hij komt zomaar uit de menigte gewandeld. Prins Erik de Eerste, Hoogheid der Oelewappers 2013-2014. Uiteindelijk komt ook de tweede Adjudant uit de rijen der bezoekers gestapt. Tot grote verbazing van allemaal, zien wie hier een oud Adjudant van Oud Prins Han naar voren stappen. Chris is zijn naam, maar vanaf nu gaat hij door het leven als Adjudant Rechts. Of heb ik die twee nu door elkaar gehaald? Maar dan nog zijn  we er niet, de nieuwe Hoogheid weet zeker dat we nog niet compleet zijn en zegt dat er nog iemand in het zweethok zit. Het is zijn Nar, Belletje genaamd. Het is een mooi kwartet.

Onze Preses zorgt ervoor dat eenieder netjes al zijn ijzers omgehangen krijgt en Prinsenstaf en Adjudanten staffen worden uitgedeeld. Kortom, zij worden, zoals dat dan zo mooi heet, geïnstalleerd.

En of er verder nog een feestje werd gevierd? Wat denk je zelf? DJ Fernand, That's All, de Oelesisters en onze Dansgarde wisten de zaal tot in de late uurtjes in vervoering te brengen.