CV 'd Oelewappers maakt gebruik van cookies om uw website-ervaring te optimaliseren. De cookies zullen niet langer dan 24 uur op uw systeem worden opgeslagen.

Eerste optreden van Prins Erik bij de abdicatie van Prinses Lucia en Prins Guus en Adje Petertje van CV de Antrekkers.

Op het programma staat dat we rond 20:00 uur verzamelen in de Nw Bierton dus is iedereen er op tijd, we hebben een mooie grote groep van ongeveer 25 personen, tja je kunt de Hoogheid toch niet alleen laten en zeker niet voor de eerste keer.

Er zijn nog geen andere verenigingen dus we besluiten nog even te wachten met onze opkomst en gaan eerst maar eens een biertje drinken. Gert Elhorst is al druk in de weer als razende reporter en schiet hier en daar al wat plaatjes, zodat de avond ook weer mooi op beeld terug is te zien (op onze steeds mooier en uitgebreider Website).

Dan rond 20:30 maken wij ons op voor onze opkomst, de muziek wordt gestart en ja daar gaan we de eerste opkomst van dit seizoen met onze nieuwe Hoogheid en zijn gevolg. Oud prins Han 1e sluit als laatste in de rij aan wat voor hem toch wel een vreemd idee is het hele jaar voorop en nu achteraan. De Hoogheid doet zijn woordje (nog wat onwennig, maar het gaat goed). De Hoogheid van de Antrekkers dankt onze Hoogheid voor zijn mooie woorden, en de Preses verzoekt ons een plekje in de zaal te zoeken (nou we zoeken nog steeds) en er een mooi feestje van te maken.

Het is tijd voor de Abdicatie van de Hoogheden en de Adjudant en daar worden de versierselen afgenomen. De scepter wordt afgenomen door speciale gasten uit Hoboken België met Prises Veerla zijn op uitnodiging naar Sassendonk gekomen (toch een reisje van 3 uurtjes). En dan als alle versierselen zijn afgenomen zijn het weer Guus en Lucia Buitenkamp en Petertje. Ze worden in kleurrijke kostuums gehesen en gaan dan af.

Wij maken er intussen een mooi feestje van en Prins Erik gaat ons voor in de polonaise en een ieder sluit zich daar bij aan. Want zonder Oelewappers is er geen feestje, omdat wij toch wel weer met de grootste groep aanwezig zijn. Andere verenigingen zijn, Cv de Tonnezotters, Cv de Gleuvenskoevers, Cv de Bestevaertjes, en Cv uit Hoboken België. Maar wij maken het feestje.

Dan om 23:00 wordt de ceremonie gestart voor de inhuldiging van de nieuwe Hoogheid en om 23:11 is het dan zover de spanning is te snijden en iedereen kijkt nagelbijtend naar hetgeen er staat te gebeuren, en dan is het zover de nieuwe Hoogheid maakt zich bekent en het is weer een Prinses en wel Prinses Kim en dan maakt ze haar Adjudant bekent en wel Jeff. Na de felicitaties gaan we nog even door met het feestje en dan komt hier ook weer een einde aan met weer een mooie avond met Cv d’Oelewappers. En onze Hoogheid heeft het voortreffelijk gedaan, daar kunnen we nog veel van verwachten.

Op naar volgende feestje.