CV 'd Oelewappers maakt gebruik van cookies om uw website-ervaring te optimaliseren. De cookies zullen niet langer dan 24 uur op uw systeem worden opgeslagen.

Zaterdagavond, 16 januari 2016.

Langzaam stroomt De Vrolijkheid vol met Carnavalsvierders om het jaarlijkse Prominentenbal van Carnavalsvereniging d’ Oelewappers te vieren.

De commissie van het Prominentenbal gaat ieder jaar op zoek naar een vrouw, man of groep die door hun werk, of anderzijds een belangrijke rol voor de stad Zwolle heeft betekend. Dat dit op zeer uiteenlopende manieren kan zijn geweest, blijkt wel uit de lijst van oud Prominenten. De allereerste Prominent in 1990 was de toenmalige burgemeester van Zwolle dhr. Gauke Loopstra. In 1993 werd de onderscheiding toegekend aan Ria Dijk - directie van de hofresidentie van C.V. d’Oelewappers - De Vrolijkheid. Henri van Velzen: “de Zwolsche André Hazes” mocht zich in 2013 Prominent noemen. En niet te vergeten, de Prominent van 2015: Dries Jans. Oud voetballer van PEC Zwolle, en vader van huidig trainer Ron Jans.

Verscheidene Carnavalsverenigingen en groepen brachten een bezoek aan Prins LOLium I waarna zij in de Grote Zaal het carnavalsfeestje voort konden zetten op de muzikale noten van de MB Band en niet te vergeten de Deurbloazers uit Deventer, de Hofkapel van d’Oelewappers.

Zoals gewoonlijk lieten ook verscheidene dansmariekes hun kunsten zien in de gezellig, drukke Vrolijkheid.

Normaliter wordt om 23.11 de nieuwe Prominent bekend gemaakt. Door het druk bezette schema van deze Prominent werd dit uitgesteld tot de klok van 12 uur.

Na het dansen, polonaise lopen en gezellige proatjes onderling was het dan eindelijk zover.De voorzitter van  d’Oelewappers maakt bekend dat de Prominent van 2016 niemand minder zijn dan: Jonnie & Thérèse Boer. Eigenaren van Restaurant De Librije, in 1993 voor het eerst bekroond met een Michelinster. In 1999 kregen zij een tweede Michelinster, en in 2004 volgde zelfs een derde.Beiden benoemd  tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Door deze bekroningen en het later openen van Librije’s Hotel, Librije’s zusje, kook- en wijnschool Librije’s Atelier en Librije’s Wijnbar hebben zij Zwolle met grote stip op de (culinaire) kaart gezet.De uitreiking door de voorzitter wordt dan ook met groot applaus ontvangen.

Het feest in de Vrolijkheid gaat nog even door, en ver na twaalven gaan de lampen weer aan na een zeer geslaagde avond voor menig Sassendonker..