CV 'd Oelewappers maakt gebruik van cookies om uw website-ervaring te optimaliseren. De cookies zullen niet langer dan 24 uur op uw systeem worden opgeslagen.

Op zaterdag 22 februari 2020 zijn tijdens de Grote Avond een aantal van onze verenigingsonderscheidingen uitgereikt.

De Dollekamp onderscheiding, welke de hoogste onderscheiding binnen onze vereniging is is dit jaar uitgereikt aan Francis Bannink. Jarenlang is zij betrokken bij de vereniging. Zo is zij 6 jaar lang secretaris geweest, en zet zij zich ook al enkele jaren in voor de loopgroep. Hiernaast biedt zij haar helpende hand bij de bruncht, en het weekendje weg. Kortom, genoeg redenen om haar middels deze onderscheiding te bedanken voor haar inzet.

Om 23.11 uur was het belangrijkste moment van deze Grote Avond daar. Elk jaar wordt op deze avond de Primus Inter Pares (eerste onder zijn gelijken) uitgereikt.

Patrick Berghuis mocht deze onderscheiding in ontvangst nemen. Al enkele jaren is hij nauw betrokken bij Sassendonk.nu maar ook bij onze vereniging. Zo heeft hij meermaals de foto's, banners en muziek voor Hoogheid en adjudanten gemaakt. Namens deze onderscheiding willen wij de waardering naar hem uitspreken voor wat hij binnen het Sassendonkse aan werk verricht.

Tijdens deze feestelijke avond die werd opgeleukt door 5 acts van de Oelesisters, waarin de 5x11 jaar werden beschreven, zijn nog een aantal onderscheidingen uitgereikt.

Zo ontvingen Theo Puttenstein en Manon ter Steege het uiltje voor hun 11 jaar hoflidmaatschap. Oud Prins daantje de voorste is op ludieke wijze getest op zijn kennis en hierna opgenomen in het Grootvorstendom. Adjudant A(mber) mocht middels een gin test haar kennis over dit drankje bewijzen, en is hiervoor glansrijk geslaagd. Haar plek binnen de Raad van Elf is hiermee vastgesteld.

Na deze plichtplegingen volgde een spontaan optreden van Tante Kippe. En het bleef nog lang gezellig in de Weijenbelt.

WE ZIJN UITVERKOCHT

Helaas zijn er geen entreebewijzen meer te koop voor ons Jubileumfeest van aanstaande zaterdag 18 januari 2020.

Ook aan de deur zijn er geen entreebewijzen te koop en kom je er zonder ticket niet in i.v.m. het maximale aantal mensen dat wij kunnen toelaten.

Op zaterdag 23 november 2019 viert Carnavalsverenging d’Oelewappers hun jaarlijkse Prinsenbal in Wijkcentrum de Weijenbelt.

Een jaar vol kleur, zo was het afgelopen jaar voor Prins daantje de voorste. Samen met zijn adjudanten A&B heeft hij Sassendonk, en ver daar buiten veel kleur gebracht. Omstreeks 21.30 uur zal dit kleurrijke trio geabdiceerd worden; dit betekent dat zij op ludieke wijze worden bedankt voor het afgelopen jaar.

De 56e en tevens jubileum Hoogheid van Carnavalsvereniging d’Oelewappers staat al weken klaar om zich aan het Sassendonkse publiek te tonen. Om 23.11 uur zal hij, of zij ten tonele verschijnen.

Tevens wordt om 23.33 uur het startschot gegeven voor de verkoop van de tickets voor het Jubileumfeest op 18 januari 2020. Kortom een avond die u niet wilt missen.

Voor meer informatie omtrent het Jubileumfeest kunt u terecht op: 55 jaar informatie

 

Carnavalsvereniging d’Oelewappers nodigt U daarom van harte uit om deze gezellige avond samen te vieren. Vanaf 20.00 uur staan de deuren van Wijkcentrum de Weijenbelt voor u open, tot dan!

Vanmiddag trapten de Oelewappers onder grote belangstelling hun 55 jarig jubileum af bij Hessel's café.
Voorafgaande aan de opening waren 26 oud-hoogheden bij elkaar gekomen om gezamenlijk op de jubileumfoto te gaan.
Onder het genot van een drankje werd door René de Heer en de voorzitter van de vereniging het programma voor het komende seizoen bekend gemaakt.
Het jubileumfeest wordt gevierd op zaterdag 18 januari 2020 waarbij artiest Ronnie Ruysdael een daverend optreden zal verzorgen. Vanaf 23 november zijn hiervoor toegangskaarten te bestellen.