CV 'd Oelewappers maakt gebruik van cookies om uw website-ervaring te optimaliseren. De cookies zullen niet langer dan 24 uur op uw systeem worden opgeslagen.

Voor ons jubileumfeest (op 18 januari 2020) hanteren wij een ticketverkoop. Voor een ticket krijg je toegang tot het Jubileumfeest en 2 consumpties. Het startsein voor de ticketverkoop zal plaats vinden tijdens het presenteren van de Jubileum hoogheid op het Prinsenbal op 23 november 2019

 

Enkele maanden geleden heeft het bestuur een verzoek voor een interactieve hond ontvangen via Francis Bannink. Deze hond zorgt ervoor dat met name dementerende ouderen contact maken door het dier te aaien en te knuffelen, de hond reageert hierop door  te bewegen of te blaffen namens de ingebouwde sensoren. Francis diende dit verzoek in voor de clienten van huiskamer De Lavendel (de Kievietsbloem) waar zij werkzaam is.
De vereniging zamelt elke maand geld in door het ophalen van oud papier, waarmee zij niet alleen activiteiten en initiavieven die betrekking hebben tot Carnaval, maar ook verzoeken zoals deze willen steunen.
Op dinsdag 16 juli werd onder het genot van een kopje koffie en een plakje cake deze hond namens het bestuur overhandigd aan de clienten van de huiskamer.
Het is bijzonder mooi om te zien hoe er gereageerd werd op de hond. Een mooi initiatief waarmee wij als Carnavalsvereniging een steun bieden aan onze samenleving.

Geslaagd Prominentenbal Carnavalsvereniging d’Oelewappers

In haar 54 jarig bestaan was het Carnavalsvereniging d’Oelewappers een grote eer om aan de “vooravond” van het jubileumjaar het Prominentenbal te organiseren in Wijkentrum De Weijenbelt te Berkum (Zwolle).

 

Vele bezoekende (Sassendonkse) Carnavalsverenigingen en groepen hebben tijdens de receptie Prins daantje de voorste en Adjudanten A & B gefeliciteerd. Voorafgaand aan de felicitatie sprak men met ludieke, humoristische en ontroerende woorden tot het trio.

Ondertussen trad Liekes music (zangeres en DJ) op in de grote zaal. Tussendoor kon het publiek genieten van de dansgarde van De Gleuvenskoevers en De Eileuvers, maar ook dansgroep Moves en Bloaskapel Pardoes.

 

Om 23:11 uur was het tijd om de Prominent van 2019 bekend te maken. Een goed bewaard geheim binnen Sassendonk. Vele prominenten gingen deze prominent voor. Te denken aan de aftredend Burgervader Henk-Jan Meijer, voetballegende Dries Jans, sterren gastheer en gastvrouw Jonnie en Thérèse de Boer, een hele goede vriend van de Goedheiligman Meine Boonstra, de plek van de Zwolse smakelijke steek het Zwols Balletjeshuis met Wies Dull en zo kunnen we nog tal van gewaarde groepen, personen opsommen.

 

Volgend seizoen vieren de Oelewappers hun 55 jarig bestaan met een uitbundig en verbindend jubileumfeest op zaterdag 18 januari 2020. Dé verbinder van mens en natuur en Prominent 2019: IVN Natuur en Educatie Zwolle. Voorzitter IVN Hans de Jong: “Heel hartelijk bedankt voor de waardering die u met deze titel toont voor het IVN. Met dank aan het IVN kom ik dan in een wel bijzondere reeks voorgangers.”

 

Na de bekendmaking van de Prominent was de dansvloer weer gevuld met dansende mensen en werd er nog tot in de late uurtjes geproost op een geslaagd Prominentenbal 2019!

 

Achtergrondinformatie IVN

IVN is opgericht in het begin van de jaren 60 De eerste natuurbeschermers waren Jacobus Pieter Thijsse en de bekende Zwollenaar Eli Heimans. De laatste heeft de natuur rond Zwolle ontdekt en beschreven. Als afdeling treden we graag in zijn voetsporen.

Zorg voor natuur proberen zij te vergroten door jong en oud actief te laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onbekend maakt immers onbemind. 

IVN organiseert activiteiten op het gebied van natuurbeleving en natuureducatie. Cursussen als onze landelijk erkende natuurgidsenopleiding, de vogelzangcursus en de wilde plantencursus. Excursies rondom Zwolle voor jong en oud, veldlessen en de Oerschool voor de jeugd. Een nieuwe tak aan onze stam is Actie Steenbreek om inwoners van Zwolle te stimuleren hun eigen omgeving leefbaar te houden door meer aandacht en ruimte te geven aan natuur in eigen tuin. Ook nieuw is het Tiny Forest in Stadshagen, waar de jeugd de natuur weer aan ‘den lijve’ kan ervaren want buiten gebeurt het!

 

Achtergrondinformatie Carnavalsvereniging d’Oelewappers

Tijdens de Grote Avond op zaterdag 2 maart van Carnavalsvereniging d’Oelewappers is de Sassendonkse optochtcommissie benoemd tot “Primus Inter Pares”. Een onderscheiding die uitgereikt wordt aan een persoon, of groep die veel voor het Sassendonkse Carnaval heeft betekend. Voorzitter Marc Hüsen is al ruim 7 jaar de drijvende kracht van de Sassendonkse optochtcommissie. Onder zijn bezielende leiding is de Sassendonkse Carnavalsoptocht al jaren een trekpleister voor menig Zwollenaar. Primus Inter Pares staat voor “de eerste onder zijn gelijken”. Een mooie titel voor de Sassendonkse optochtcommissie, die met hun inzet  weer een goed georganiseerde optocht hebben weten neer te zetten.

Oud Prins Feike 1e is tijdens deze avond opgenomen in het Grootvorstendom, en mag zich vanaf nu Vorst Feike noemen. Gert Elhorst en Renate Elhorst ontvingen een gouden uiltje voor het 11 jarig Hoflidmaatschap. Anja Westerhof, die 33 jaar geleden begon als dansmarieke, en zich al jaren inzet voor verscheidene commissies ontving het speldje voor dit mooie jubileum.

Deze Grote Avond werd samen met menig Sassendonker, die de drukte van de stad wou vermijden feestelijk gevierd. Een als vanouds gezellig feest ,met de muziek van DJ Hanno, voor iedere carnavalsvierder.