CV 'd Oelewappers maakt gebruik van cookies om uw website-ervaring te optimaliseren. De cookies zullen niet langer dan 24 uur op uw systeem worden opgeslagen.

Op zaterdag 19 januari 2019 houdt Carnavalsverenging d’Oelewappers het jaarlijkse Prominentenbal in Wijkcentrum de Weijenbelt.

 

Tijdens dit jaarlijks terugkerende event wordt een man, vrouw of groep die veel betekend heeft voor de stad Zwolle benoemd tot Prominent.

Nadat Prins daantje de voorste en zijn adjudanten A & B verscheidene verenigingen en groepen hebben mogen ontvangen zal om 23.11 bekend worden gemaakt wie zich Prominent 2019 mag noemen.

Carnavalsvereniging d’Oelewappers nodigt U daarom van harte uit om deze gezellige avond samen te vieren. Vanaf 20.00 uur staan de deuren van Wijkcentrum de Weijenbelt voor u open, tot dan!

 

Volgend jaar zal er geen Prominentenbal zijn i.v.m. het 55 jarig jubileumfeest van Carnavalsvereniging d’Oelewappers. Schrijf deze datum vast in uw agenda! Dit grandioze feest zal plaatsvinden op zaterdag 18 januari 2020.

Op het Prinsenbal van Carnavalsvereniging d’Oelewappers is Prins daantje de voorste gepresenteerd als 55e Hoogheid van deze vereniging.

Tijdens deze gezellige avond in wijkcentrum De Weijenbelt werd Prins Feike op ludieke wijze bedankt voor zijn jaar als Prins. Helaas kon hij zelf vanwege gezondheidsredenen niet aanwezig zijn. Met een ingesproken woord naar zijn adjudanten Big & Ben, zijn begeleiders, alle Oelewappers en Sassendonkers heeft hij zijn dank voor een mooi jaar uitgesproken.Tijd om deze jolly good fellow uit het Rijk te zetten. Zijn adjudanten Big & Ben konden rekenen op een heuse Brexit, die werd uitgevoerd door de Raad van 11, en mochten daarna via de slagboom het Rijk verlaten.

Na een muur van kleurrijke ballonnen en op de muziek van het Safri Duo werd Prins daantje de voorste gepresenteerd.  Zijn naam, bewust in kleine letters, is om een eenvoud  te benadrukken.  Prins daantje de voorste, in het dagelijks leven bekend als schilder Daan Snellenburg wordt bijgestaan door adjudanten A (Amber) & B (Birgit).  Gezien zijn hobby, en zijn beroep heeft Prins daantje de voorste gekozen voor kleur.

Zijn leus zal dan ook zijn:

daantje de voorste giet oe veur,en brengt dit carnaval völle kleur

Op zaterdag 10 februari zijn de deuren van Wijkcentrum de Weijenbelt geopend voor de Grote Avond van Carnavalsvereniging d'Oelewappers.

 

Op deze avond zullen van 20.00 tot 21.00 uur de uitgaven worden verenigingsonderscheidingen worden uitgereikt, oa voor het bereiken van het 44-jarig Hof lidmaatschap. 

 

Om 23.11 is dan het hoogtepunt van deze avond. De voorzitter zal dan bekend maken wie zich Primus Inter Pares van CV d'Oelewappers mag noemen. (Primus Inter Pares: De eerste onder zijn / haar gelijken.)

Door deze onderscheiding geeft de vereniging haar waardering aan een man, vrouw, of een groep die zich met naam voor het Carnaval in Zwolle heeft geholpen.

 

Voor eenieder die de drukte van de zaterdagavond in de stad wil ontlopen, is dit jaarlijkse feestende feest van Carnavalsvereniging d'Oelewappers een perfecte optie voor een gezellige Carnavalsavond. We hopen je te zien op zaterdagavond 10 februari in De Weijenbelt.