CV 'd Oelewappers maakt gebruik van cookies om uw website-ervaring te optimaliseren. De cookies zullen niet langer dan 24 uur op uw systeem worden opgeslagen.

De Deurbloazers bestaan alweer meer dan 30 jaar, en dat moet gevierd worden! Dit doen wij onder andere door veel op te treden in zowel binnen als buitenland, en met regel ook tijdens de carnaval in Duitsland. Wij oefenen in ons clubgebouw in Deventer elke week. Hier worden de nummers in gestudeerd. Doordat wij de nummers iedere week samen oefenen, worden de nummers tijdens een optreden uit het hoofd gespeeld, zo ontstaat er al gauw een klikmet het publiek.

Normaliter staan we liever niet op een podium omdat we vinden dat dit een gat creëert tussen muzikant en publiek. Wij hebben er lol aan om midden tussen het publiek te staan. Dit is ook hetgeen wat wij leuk vinden aan de optredens met de carnaval, zoals ook bij cv De Oelewappers, de interactie met het publiek. Inmiddels hebben wij, door de jaren heen in Zwolle een grote groep fans opgebouwd. Er is ook een mooie band ontstaan met de Oelewappers. Een van die grote fans (Gert) zet onze optredens altijd fantastisch op film. Waar wij hem zeer erkentelijk voor zijn. Heel bijzonder werden wij dit jaar nog verrast met een spontaan bezoek aan onze repetitie te Deventer, welke ook op film is gezet, top !!!!.

Verder vinden wij het ook geweldig dat prins Lolium (voor ons Jan) de Oelewappers dit jaar voor gaat, prins Lolium is een trouwe fan en gaat regelmatig met ons mee naar een mooi optreden of dweildag. Leuk dat hij ons met adjudant en een aantal Oelewappers een bezoek bracht op onze nieuwjaarsreceptie afgelopen 8 januari. 

Ook ten aanzien van onze muziek proberen wij altijd uniek te zijn, de arrangementen welke zijn geschreven door onze muzikaalleider(s) dragen hier zeker een steentje aan bij. Hierdoor is het mogelijk om ook met een wat kleinere bezetting toch fatsoenlijk te kunnen optreden. Met de opbrengsten die wij ontvangen voor onze optredens houden wij onze eigen instrumentarium op een kwalitatiefs hoog niveau en zorgen wij ervoor dat we netjes in de kleding staan. Met de carnaval steken we onszelf altijd in een carnavalesk kostuum, waarvoor onze kledingcommissie ieder jaar een ander thema kiest !!! Bijgaand een foto van onze kapel, gemaakt tijdens de afgelopen carnaval, met als thema "matroos". Ook dit jaar zullen we u weer verrassen.

Samengevat: we zijn een gezellige groep muzikanten met als motto: plezier EN muziek maken !!!! Wij vinden het geweldig om bij de Oelewappers te spelen, tot op de Grote Avond.

 

Groeten,

Deurbloazers Daeventer