CV 'd Oelewappers maakt gebruik van cookies om uw website-ervaring te optimaliseren. De cookies zullen niet langer dan 24 uur op uw systeem worden opgeslagen.

Op zaterdag 24 november heeft carnavalsvereniging d’ Oelewappers haar jaarlijkse Prinsenbal gehouden in haar hofresidentie De Vrolijkheid te Zwolle. Na de vele verplichtingen zoals het ontvangen van de gastverenigingen, leuke bedankjes en attenties in alle vormen, was het om 21.49 uur tijd voor het laatste woord van Prins William de eerste en zijn adjudanten Richard en Anita. De ceremonie werd overgedragen aan de Preses der Grootvorsten, en Prins William de eerste werd van zijn staf, ambtsketting en steek ontdaan. Na deze officiële ceremonie werd oudprins William de eerste overgedragen aan de Raad van Elf voor de abdicatie, die ook deze keer zeer ludiek te noemen was.

Om 23.11 uur was het zover, de nieuwe hoogheid voor het carnavalsseizoen 2012 – 2013 werd bekend gemaakt. Prins Han de eerste zal carnavalsvereniging d’ Oelewappers voorgaan samen met zijn adjudanten, zijn zoons @Rob en #Chris. De opkomst van de nieuwe hoogheid begon om 22.41 uur met een extra RTL nieuwsbericht; het Social Media netwerk zou plat liggen. Na dit bericht volgde een tweetal live ‘tweets’ om 22.49 uur die door de zaal liepen – waar adjudanten @Rob en #Chris in zaten – met dezelfde mededeling. Rond 23.00 was er een live verbinding met het RTL Nieuws en was er een reporter ter plaatse om live verslag te doen vanuit De Vrolijkheid. Het Grootvorstendom der Oelewappers brachten samen met twee ‘tweets’ even na elf het Feestboek binnen met hierin de nieuwe hoogheid, Prins Han de eerste, en lijkt het probleem rondom Social Media te zijn opgelost. De leus van Prins Han de eerste luidt: “Met Prins Han kun je Social Media An!” Deze leus, het thema, zal Sassendonk vast en zeker nog heel vaak horen en terugzien.

Prins Han de eerste, in het dagelijks leven Han van Dalen, geboren op 16 februari 1953 te Zwolle. Momenteel woonachtig met zijn vrouw, Geesje van Dalen, in de wijk Stadshagen.

Adjudant @Rob, in het dagelijks leven Rob van Dalen, geboren op 19 maart 1982 te Zwolle. Momenteel woonachtig met zijn aanstaande vrouw Jacqueline en zijn zoon Laurens (1 jaar).

Adjudant #Chris, in het dagelijks leven Chris van Dalen, 27 jaar en woont ook in Zwolle samen met zijn vriendin Tamara, zijn dochter Cilla (3 jaar) en zoon Mias (bijna 9 maanden).